Α’ Κύκλος Πρακτικών Σεμιναρίων

MORITA EndoWave. THE HYBRID CONCEPT

Η ενδοδοντολογία αποτελεί διαχρονικά μια από τις κορυφαίες οδοντιατρικές πράξεις λόγω της καθημερινής κλινικής αναγκαιότητάς της.

Η κλινική ενδοδοντολογία τα τελευταία χρόνια κατακλύζεται από τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν νέες συσκευές, σύγχρονα εργαλεία και υλικά καθώς και καινοτόμες τεχνικές προκειμένου να προσφέρουν στον οδοντίατρο περισσότερη άνεση στη θεραπευτική διαδικασία. Η ενδοδοντική θεραπεία απαιτεί χρόνο και αφοσίωση σε αυστηρό πρωτόκολλο, υψηλών απαιτήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της, από την διάγνωση έως την έμφραξη. Η χημικο-μηχανική επεξεργασία του συστήματος των ριζικών σωλήνων πέρα από μια κοπιώδης και χρονοβόρα διαδικασία αποτελεί και μεγάλο κομμάτι της καθημερινής πρακτικής.

Η πολυπλοκότητα και οι παραλλαγές του συστήματος των ριζικών σωλήνων καθιστά αναγκαίο την εξέλιξη τόσο του σχεδιασμού και του κράματος των μηχανοκίνητων μικροεργαλείων όσο και της κίνησης τους στους ριζικούς σωλήνες (περιστροφική, παλίνδρομη, υβριδική).

Η ανάγκη επικαιροποίησης των νέων εξελίξεων σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής συμβάλλει στον άρτιο εξοπλισμό και εκπαίδευση του γενικού οδοντιάτρου. Επιπλέον, η κατανόηση μηχανισμών λειτουργίας και αντίδρασης του βιολογικού υποστρώματος αναβαθμίζει την ενδοδοντική πράξη από μια τεχνική διαδικασία σε σύγχρονη επιστημονική θεραπευτική παρέμβαση.

Σκοπόςαυτού του σεμιναρίουείναιη εξοικείωση του οδοντιάτρουμε την μηχανοκίνητη προπαρασκευή, η κατανόηση του “σε τι διαφέρει και τι όχι” η μηχανοκίνητη από την χειροκίνητη προπαρασκευή καθώς και η πρακτική εξάσκηση στην μηχανική επεξεργασία ακρυλικών αναλόγων ή φυσικών δοντιών με το σύστημα OTR της εταιρείας Morita.

Εκπαιδευτικοί στόχοι:

Στο πρακτικό μέρος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξασκηθούν στα παρακάτω θέματα:

  • Τον σύγχρονο εξοπλισμό της μηχανοκίνητης προπαρασκευής OTR της εταιρείας Morita,
  • Εξοικείωση με το μοτέρ ενδοδοντίας TriAuto ZX2και την συσκευή προσδιορισμού του μήκους εργασίας(apexlocator) της εταιρείας Morita,
  • Προπαρασκευή ριζικών σωλήνων με το σύστημα OTRκαι των μηχανοκίνητων μικροεργαλείων EndoWaveτης ίδιας εταιρείας.
  • Τρισδιάστατη έμφραξη του συστήματος ριζικών σωλήνων με το φύραμα MTA Fillapex της Angelus.

Ενθαρρύνουμε για την καλύτερη κατανόηση και αξιολόγηση του συστήματος, όσοι από του συμμετέχοντες το επιθυμούν να φέρουν φυσικά δόντια στα οποία να έχει γίνει επαρκής διάνοιξη και έλεγχος της διαβατότητας με μικροεργαλείο Νο 10.

 

Χορηγός εταιρεία :  UNICON Hellas

Εκπαιδευτής : Χ. Δανδάκης